Ενέργεια Φωτοβολταϊκά 

Μικρότερες μειώσεις στα οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά

photovoltaic_panelsΜικρότερες μειώσεις στα οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά

Μικρότερες μειώσεις στις ταρίφες σε 35.000 νοικοκυριά με φωτοβολταικά σε στέγες και σε 2.500 αγρότες κάνει η κυβέρνηση με το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, εξαιρώντας κάποιες κατηγορίες από το «κούρεμα» στις ταρίφες που εισπράτουν και περιορίζοντας τις μειώσεις σε πολλές άλλες.

Μετά την παρέμβαση των 57 βουλευτών που ζητούσαν παρεμβάσεις υπέρ των επενδυτών, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει στο 33% το μέσο «κούρεμα» στις εγγυημένες ταρίφες των επαγγελματικών φωτοβολταικών, για να κάνει δώρο στα οικιακά και τα αγροτικά φωτοβολταικά.

Έτσι ενώ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που είχε τεθεί προ εβδομάδων σε διαβούλευση η μεσοσταθμική μείωση στις ταρίφες των οικιακών και αγροτικών φωτοβολταικών ήταν 29% και 26% αντίστοιχα, πλέον περιορίζεται σε 18,5% και 22,5% αντίστοιχα.

Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης ενός οικιακού φωτοβολταικού που είχε κλειδώσει τιμή για το γ’ 3μηνο του 2012 στα 49,5 λεπτά η κιλοβατώρα, ενώ με τις αρχικές ρυθμίσεις «κουρευόταν» στα 31 λεπτά, τώρα, μετά το κούρεμα η τιμή διαμορφώνεται στα 34 λεπτά.

Παράλληλα από τις μειώσεις εξαιρούνται εντελώς τα φωτοβολταϊκά σε στέγες που τοποθετήθηκαν μέχρι το β τρίμηνο του 2011.

Προσαρμογή από michanikos-online.gr/


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment