Αυθαίρετα Διάφορα 

Ηλεκτρονική πολεοδομία: νέο σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών

Posted at 30 Μαρτίου 2014 | By : | Categories : Αυθαίρετα,Διάφορα | 0 Comment

Έρχεται η ηλεκτρονική πολεοδομία

Η ηλεκτρονική πολεοδομία, το νέο σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών αδειών – που υλοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αξιοποιώντας πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ – θα απλοποιήσει και θα διευκολύνει ουσιαστικά τη λειτουργία των υπηρεσιών Δόμησης (Πολεοδομίας) ενώ παράλληλα θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά και τους δημότες που δεν θα χρειάζεται να χάνουν χρόνο σε ουρές και αναμονές.

Με το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί, οι μηχανικοί θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μελέτες και να διαχειρίζονται από το γραφείο τους όλο το φάκελο της οικοδομικής άδειας. Η πολεοδομία θα ελέγχει δικτυακά όλα τα στοιχεία, καθώς και τη θέση του ακινήτου στο χάρτη και θα χορηγεί την έγκρισή της ή θα γνωστοποιεί ηλεκτρονικά τις παρατηρήσεις της στον υπεύθυνο μηχανικό για τις απαραίτητες διορθώσεις.

Τα οφέλη, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος της “Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας”, είναι μεταξύ άλλων:

  1. Ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και βελτίωση της ποιότητας των λειτουργιών.
  2. Αυτοματοποίηση των εσωτερικών λειτουργιών και εργασιών και μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης τους.
  3. Περιορισμός της αναγκαιότητας της φυσικής παρουσίας του πολίτη στους χώρους των Υπηρεσιών.
  4. Δυνατότητα ελέγχου και εκτεταμένης πληροφόρησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε πέντε Δήμους της χώρας (Αθήνα, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Πειραιάς, Χανιά).


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment