Ενέργεια Φωτοβολταϊκά 

Οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα: απόδοση και άλλες πληροφορίες.

Απόδοση του φωτοβολταϊκού συστήματος

Η μελέτη εγκατάστασης πρέπει να προβλέπει οτιδήποτε μπορεί να μειώσει την απόδοση του. Κι αυτό γιατί όλες οι στέγες και οι ταράτσες δεν είναι κατάλληλα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Μια στέγη πολύ μικρή ή με λάθος προσανατολισμό ή σκίαση μπορεί να είναι ακατάλληλη για τοποθέτηση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.

Μεγάλη ισχύς δεν σημαίνει και μεγάλη απόδοση. Αυτό είναι ένα λάθος που γίνεται συχνά, καθώς οι περισσότεροι “κυνηγούν” τα 10 Kwatt. Στη προσπάθεια να τοποθετηθεί ένα ‘μεγάλο’ σύστημα, άρα και περισσότερα έσοδα, παραβλέπονται σημαντικοί για την απόδοση παράγοντες, όπως είναι ο σωστός προσανατολισμός (από 45 μοίρες νότια – νοτιοανατολικά έως 45 μοίρες νότια – νοτιοδυτικά). Ένα μικρότερο σύστημα με καλό προσανατολισμό μπορεί να αποδίδει περισσότερο από ένα μεγαλύτερο με λάθος προσανατολισμό.

Δεν πρέπει να παραβλέπεται επίσης οτιδήποτε μπορεί να σκιάζει το σύστημα, μειώνοντας την απόδοση του, όπως ένας ηλιακός θερμοσίφωνας, μια καμινάδα, η απόληξη του κλιμακοστασίου, ψηλά παρακείμενα κτήρια ή ψηλά δέντρα που σκιάζουν τη στέγη ή το δώμα.

Για να εγκαταστήσετε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη δεν χρειάζεται άδεια από τη πολεοδομία. Ωστόσο θα πρέπει το κτήριο να έχει οικοδομική άδεια, δικό του μετρητή της ΔΕΗ, εγκατεστημένο ηλιακό θερμοσίφωνο και να μη θέτει σε κίνδυνο την κατασκευή αλλά και τα παρακείμενα κτήρια.

Επίσης, η εταιρία με την οποία θα συνεργαστείτε, θα πρέπει να δίνει εγγύηση για το προϊόν που πρόκειται να αγοράσετε, για την καλή λειτουργία, την απόδοση, τις τεχνικές προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του συστήματος. Και θα πρέπει η εγγύηση να ισχύει από την ημερομηνία παραγωγής και όχι από την ημερομηνία εγκατάστασης. Βασικές ερωτήσεις που θα πρέπει να σας απαντηθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία έτσι ώστε να έχετε την ποιο αποτελεσματική και σίγουρη συνεργασία, αφορούν την εμπειρία στο προσφερόμενο φωτοβολταϊκό εξοπλισμό ή στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες εγκατάστασης και συντήρησης, οι υποδομές, οι επενδύσεις, τα συστήματα και οι διαδικασίες που έχει αναπτύξει, τον εξοπλισμό ή τις υπηρεσίες που περιέχει η προσφορά κ.α.

Τελικά, η επιλογή της σωστής επένδυσης προϋποθέτει:

  1.  Την επιλογή της σωστής κατασκευάστριας εταιρείας.
  2.  Την επιλογή των εγγυημένων και δοκιμασμένων προϊόντων.
  3.  Την ορθή και εμπεριστατωμένη μελέτη που θα καταστήσει την επένδυσή σας κερδοφόρα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες με κλικ εδώ.

Επικοινωνήστε στο
210 – 33.00.352


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment