Ενέργεια Ενεργειακό Πιστοποιητικό 

Ενεργειακό Πιστοποιητικό – 3 χρήσιμα tips [λίστα]

ενεργειακο πιστοποιητικοΕνεργειακό Πιστοποιητικό – 3 χρήσιμα tips [λίστα]

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ή ΠΕΑ είναι μια από τις πιο αντικειμενικές μεθόδους εκτίμησης της ενεργειακής κατανάλωσης ενός ακινήτου (π.χ. διαμέρισμα, πολυκατοικία, μονοκατοικία, αλλά και γραφεία, επαγγελματικοί χώροι).

Ένα Ενεργειακό Πιστοποιητικό έχει ως στόχο την εκτίμηση της ενεργειακής κατάταξης κάθε ακινήτου, δλδ σε ποια κατηγορία ενεργειακά ανήκει.

Η πληροφορία αυτή είναι πολύ σημαντική επειδή στην ουσία δίνει με ακρίβεια πόσο στοιχίζει η ετήσια θέρμανση το χειμώνα και η ψύξη το καλοκαίρι.

Παράλληλα, συνυπολογίζονται οι καταναλώσεις άλλων καθημερινών ενεργοβόρων αναγκών για το ακίνητο, όπως το ζεστό νερό για τις κατοικίες ή ο φωτισμός για τα γραφεία / επαγγελματικούς χώρους.

3 χρήσιμα tips για το Ενεργειακό Πιστοποιητικό

 1. Εξασφαλίστε από πριν μια κάτοψη του ακινήτου για το οποίο χρειάζεστε το Ενεργειακό Πιστοποιητικό.
 2. Εξασφαλίστε την απαιτούμενη πρόσβαση στον Ενεργειακό Επιθεωρητή σε ειδικούς χώρους (π.χ. Λεβητοστάσιο, Ταράτσα για ηλιακό, κλπ.).
  Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν τεχνικές παραδοχές που πιθανώς θα εκτιμήσουν λανθασμένα την ενεργειακή συμπεριφορά του χώρου σας.
 3. Ζητήστε από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή επιπλέον προτάσεις προκειμένου να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοσή του ακινήτου.
  Αφού πλέον υπάρχει μέθοδος εκτίμησης της ενεργειακής κατανάλωσης, είστε σε θέση να γνωρίζετε τα μελλοντικά έξοδα και τις καταναλώσεις του ακινήτου και να υπολογίσετε την εμπορική του αξία.
  Επιπλέον, με τη βοήθεια των υποχρεωτικών σε κάθε ΠΕΑ ενεργειακών προτάσεων από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο διαχειριστής του ακινήτου μπορεί να βελτιώσει την κατανάλωση και παράλληλα την αξία του ακινήτου, αναβαθμίζοντας και το επίπεδο διαβίωσης μέσα σε αυτό.
  Μερικές ενδεικτικές επεμβάσεις αναβάθμισης είναι η αλλαγή Λέβητα, η αλλαγή κουφωμάτων, η κατασκευή θερμοπρόσοψης, Ενεργειακές Λάμπες τύπου LED, κ.α.

Ενεργειακός Επιθεωρητής


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment