Ενέργεια Εξοικονομώ κατ' οίκον 

Ενεργειακή αναβάθμιση στο σπίτι: πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα με 4 απλές συμβουλές

εξοικονομω κατ οικον 2 2019

Ενεργειακή αναβάθμιση στο σπίτι: πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα με 4 απλές συμβουλές

Για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο σπίτι και επομένως να γλυτώσετε χρήματα, μπορείτε να εξετάσετε έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Την εγκατάσταση ενός συστήματος φυσικού αερίου και την αποδέσμευση από το πετρέλαιο θέρμανσης.
  Η εγκατάσταση αυτή μπορεί να γίνει άμεσα και να ολοκληρωθεί σε 1 με δυο μήνες από την έναρξη με την μελέτη φυσικού αερίου μέχρι την παράδοση και θέση σε λειτουργία.
  Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν περνάει φυσικό αέριο μπροστά από το σπίτι. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να μαζευτούν 2-3 ένοικοι ή και διαχειριστές σε πολυκατοικίες έτσι ώστε να γίνει δωρεάν εγκατάσταση.
 2. Ατομική θέρμανση με φυσικό αέριο. Δηλαδή για ατομικούς λέβητες για αυτονομία στην θέρμανση με κόστος από 3,000€.
  Ατομικοί λέβητες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης την στιγμή που το χρειάζεται ο καταναλωτής.
 3. Αν υπάρχουν ταράτσες από τις οποίες παράγεται κρύο τον χειμώνα και ζεστή το καλοκαίρι, ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε πάρα πολλά ελληνικά σπίτια, εξετάστε την λύση της θερμομόνωσης. Η θερμομόνωση σε ταράτσες και τοίχους μπορεί να δώσει λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες.
  Ενημερωθείτε για τα υλικά της θερμομόνωσης όπως είναι ο πετροβάμβακας, η πολυστερίνη εξηλασμένη και διογκωμένη. Ζητήστε δείγματα από δουλειές για εξωτερική θερμομόνωση σε ταράτσες – δώματα, πυλωτές και τοιχοποιίες.
  Το κόστος για μια σωστή εργασία θερμομόνωσης ξεκινάει από τα 50€ και μπορεί να φτάσει έως και τα 60€ ανά τετραγωνικό μετρό.
 4. Τα διπλά τζάμια και τα ενεργειακά κουφώματα που με κόστος 350€ ανά τετραγωνικό μετρό μπορούν να προσφέρουν άψογη θερμομόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Video Πρακτικοί Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Σπίτι (ανοικτό Παν/μιο Κύπρου)


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment