Ενέργεια 

Συμβουλές για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό

Posted at 13 Δεκεμβρίου 2012 | By : | Categories : Ενέργεια | 0 Comment

house-homeΣυμβουλές για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό

Ένας από τους τρόπους να κρατήσετε το σπίτι ζεστό τις κρύες μέρες, είναι να κλείσετε καλά όλα τα παράθυρα και να ελέγξετε καλά τα σημεία όπου εμφανίζεται μεγάλη απώλεια θερμοκρασίας. Αν κάποιο “μπάζει” από τα κουφώματα και δεν μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νέο διπλό με μόνωση, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές μονωτικές ταινίες που θα σταματήσουν τις απώλειες ζέστης.

Όταν αφήνετε το σπίτι να αεριστεί το πρωί καλό είναι να το κάνετε για μικρό χρονικό διάστημα με προτιμότερη την ώρα που έχει ηλιοφάνεια. Το ίδιο να κάνετε και όταν μαγειρεύετε και θέλετε να αποφύγετε μυρωδιές στο σπίτι. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα.

Αν έχετε βαριές κουρτίνες, καλό είναι να τις ανοίγετε τις ώρες που έχει ήλιο. Ακόμη και πολύ καλά να είναι ασφαλισμένα τα παράθυρα, αυτές παρέχουν μεγαλύτερη προστασία. Τα πατζούρια καλό είναι να τα κλείνετε πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως πριν πέσει η θερμοκρασία μετά τη δύση του ηλίου, ενώ μία καλή ιδέα είναι να τα καλύψετε με διάφανο πλαστικό από πάνω μέχρι κάτω. Η διαφορά στη θερμοκρασία θα είναι τεράστια, οι απώλειες ελάχιστες και, το πιο σημαντικό, το φως του ήλιου θα είναι τελείως ανεμπόδιστο. Αυτή η επιλογή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μονοκατοικίες ή εξοχικά σπίτια που έχουν πολλά ανοίγματα.

Καλό είναι να σφραγίζετε την εξώπορτα γιατί μπαίνει πολύ κρύο από εκεί μιας και πάντοτε υπάρχει ένα κενό, ειδικά στο κάτω μέρος της, που δημιουργεί συνήθως το πρόβλημα. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε την ειδική μονωτική ταινία, μπορείτε να διπλώσετε για παράδειγμα ένα χαλάκι. Σε καταστήματα μάλιστα με είδη διακόσμισης και σπιτιού υπάρχουν στιλάτα μακρόστενα μαξιλαράκια που μπαίνουν κατά μήκος της χαραμάδας και καλύπτουν το κενό!

Μπορείτε επίσης να κρατάτε κλειστά τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται για να μην δημιουργούνται ρεύματα. Πρέπει να έχετε πάντοτε στρωμένο με χαλιά το σπίτι σας το χειμώνα, γιατί το κρύο που υπάρχει στο πάτωμα ιδίως όταν είναι μωσαικό ή μάρμαρο, πολλές φορές είναι ανυπόφορο.

Τέλος, ελέγξτε το καλοριφέρ και σε περίπτωση που έχει αυτόνομη θέρμανση, φροντίστε να έχετε το θερμοστάτη σε μια σταθερή και όχι ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία πάνω – κάτω στους 21-26 βαθμούς.

Προσαρμογή από diaxeiristis.com


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment