Ενεργειακό Πιστοποιητικό Εξοικονομώ κατ' οίκον 

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

εξοικονομω κατ' οικονΕνεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Το υπουργείο Περιβάλλoντος και Ενέργειας σχεδιάζει ένα πακέτο πακέτου μέτρων ύψους 800 εκατ. ευρώ για την αναθέρμανση της οικοδομής, η οποία θα γίνει μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, το οποίο αποτελείται από τρεις δράσεις, συμπεριλαμβανομένου το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Προτεραιότητα θα δοθεί στους νομούς με βαρύ χειμώνα, ενώ θετικό είναι ότι θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια με ευνοϊκότερους όρους για την ένταξη. Αυξημένο προβλέπεται το ποσοστό επιχορήγησης και μεγαλύτερο ποσό στην προκαταβολή των εργασιών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα.

Καλύπτονται, επίσης, οι δαπάνες για ενεργειακή επιθεώρηση, υπάρχει πρόβλεψη για αμοιβή συμβούλου και αυξήθηκε ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου. Το ατομικό δηλωθέν εισόδημά ανάλογα με τις κατηγορίες αναγκών αναβάθμισης αναμένεται να έχει όριο από τις 12.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ.

Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 €/τ.μ. και έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Μεταξύ των αλλαγών που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση εξωτερικών σταθερών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων. Καλύπτεται η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής, αλλά και η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση συστήματος καυστήρα / λέβητα με καινούργιο σύστημα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment