Αυθαίρετα 

Αυθαίρετα: τέλος Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου η νέα παράταση

Posted at 11 Σεπτεμβρίου 2012 | By : | Categories : Αυθαίρετα | 0 Comment

Νέα παράταση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα – την 5η κατά σειρά – αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (ν. 4014/2011) θα παραταθεί έως το τέλος Ιανουαρίου ή έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η διορία για την τακτοποίηση εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή.

Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Τρίτη (11 Σεπτεμβρίου) ή την Τετάρτη (12 Σεπτεμβρίου) σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτη στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της παράτασης αλλά θα συζητηθούν και οι δυνατότητες να διευρυνθούν οι διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων.

Κι αυτό διότι, το τελευταίο διάστημα, το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) δείχνει ότι έχει υποχωρήσει ο ρυθμός των αιτήσεων τακτοποίησης με συνέπεια τα έσοδα να είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών της κυβέρνησης _ φθάνουν μόλις τα 650 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΚΑ – αν και ακόμη τίποτε δεν έχει αποφασιστεί _ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται περισσότερο σε διευκολύνσεις παρά σε μειώσεις των προστίμων για να …προσελκύσει τους ιδιοκτήτες να ενταχθούν στη ρύθμιση. Μια σκέψη είναι για παράδειγμα, να μπορεί να μεταβιβαστεί ένα αυθαίρετο κτήριο με την εξόφληση του 30% ή του 40% του ειδικού προστίμου και όχι με την εξόφληση.

Πηγή: Το Βήμα


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment