Αυθαίρετα 

Παράταση έως 31 Ιανουαρίου 2013 και μειώσεις στα πρόστιμα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Posted at 16 Σεπτεμβρίου 2012 | By : | Categories : Αυθαίρετα | 0 Comment

Παράταση έως 31 Ιανουαρίου 2013 και μειώσεις στα πρόστιμα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Εκπτώσεις και μπόνους για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Μειώσεις στα πρόστιμα και 5η παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων και στην πληρωμή των προστίμων για τους ημιυπαίθριους, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η νέα παράταση της διαδικασίας για την υπαγωγή στο νόμο περί τακτοποίησης λήγει στις 31 Ιανουαρίου του 2013, ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 δίνεται προθεσμία για την υποβολή του συνόλου των δικαιολογητικών για την ολοκλήρωση και της β’ φάσης της ρύθμισης.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι όσοι πληρώσουν μέχρι τη λήξη της νέας παράτασης το 30% του συνολικού προστίμου θα έχουν έκπτωση 10% στο συνολικό πρόστιμο. Μάλιστα, δίνεται επιπλέον μπόνους σε όλους αυτούς. Όσοι το κάνουν θα μπορούν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους χωρίς να απαιτείται όπως προβλέπεται σήμερα η αποπληρωμή του συνόλου του προστίμου καθώς και η έκδοση βεβαίωσης μηχανικού.

Επιπλέον αναστέλλεται μέχρι τότε η απένταξη από τις ρυθμίσεις του νόμου καθώς και οι προσαυξήσεις για δηλώσεις που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού μέχρι τώρα όσοι χρωστούσαν δόση αυτόματα «έβγαιναν» από τη διαδικασία τακτοποίησης και έχαναν και τα όσα χρήματα είχαν ήδη πληρώσει.

Περαίωση

Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα περαίωσης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 σε όσους χρωστάνε δόσεις από την τακτοποίηση ημιυπαίθριων με την αποπληρωμή του εναπομείναντος ποσού ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί ως σήμερα. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες πολίτες που χρωστάνε αρκετές δόσεις που σύμφωνα με τους υπολογισμούς φτάνουν σε αξία, συνολικά τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Όλοι αυτοί έπρεπε να πληρώσουν την τελευταία δόση έως το τέλος Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, εντολή να κατεδαφίζονται άμεσα οικοδομές που τυχόν ανεγείρονται σε δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις που κάηκαν το καλοκαίρι στην Αν. Αττική, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελλάκος. Η παραγγελία δόθηκε στα δασαρχεία Πεντέλης, Καπανδριτίου, Πάρνηθας, Λαυρίου, Αιγάλεω και Μεγάρων και ζητά να επιδείξουν επαγρύπνηση για τον κίνδυνο ανέγερσης νέων αυθαιρέτων.

Η εικόνα για τα αυθαίρετα

  1. Οσοι πληρώσουν το 30% του προστίμου μέχρι 31/1 θα έχουν έκπτωση 10%
  2. Δεν θα βγουν από τη ρύθμιση ούτε θα πληρώσουν προσαυξήσεις όσοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές
  3. Εως τις 30 Ιουνίου 2013 η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών και την ολοκλήρωση της β’ φάσης
  4. Εχουν κατατεθεί αιτήσεις για 408.140 αυθαίρετα και έχουν εισπραχθεί περίπου 627 εκατομμύρια ευρώ

Πηγή: imerisia.gr

Για τακτοποίηση του αυθαιρέτού σας επικοινωνήστε στο 210 – 33.00.352


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment