Ενέργεια 

Παραγωγή μεγάλων ποσών ενέργειας από βακτήρια

Posted at 23 Αυγούστου 2012 | By : | Categories : Ενέργεια | 0 Comment

Παραγωγή μεγάλων ποσών ενέργειας από βακτήρια

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ κατάφεραν να παράγουν μέχρι και 20 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που έχει δοκιμαστεί να παραχθεί παλιότερα από τη μικροβιακή ζύμωση υπολειμμάτων στελεχών καλαμποκιού.

Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν βακτήρια για την αποσύνθεση των αγροτικών παραπροϊόντων και τη μετατροπή τους, με διάφορες μίξεις σε αιθανόλη. Η μέθοδος που πραγματοποιήθηκε είναι μοναδική διότι βάζει στο παιχνίδι ένα δεύτερο γένος βακτηρίων, το οποίο προστιθέμενο στο μίγμα διώχνει όλα τα ανεπιθύμητα υλικά κατά τη ζύμωση, ενώ ταυτόχρονα παράγεται ηλεκτρισμός.

Από τη μικροβιακή ζύμωση υπολειμμάτων στελεχών καλαμποκιού η ενέργεια που παράχθηκε κυμαινόταν περίπου στο 4%, όμως από τη καινούργια μέθοδο που ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν η ενέργεια που παράχθηκε έφτασε περίπου στο 40%, δηλαδή ήταν 10πλάσια!

Επίσης ένα άλλο βακτήριο, το Geobacter sulfurreducens, είναι ικανό σύμφωνα με τους επιστήμονες να παράγει ενέργεια που θα ξεπερνάει και το 70%! Βέβαια το θέμα είναι αυτή η μέθοδος των επιστημόνων να μπορέσει να σταθεί αργότερα στην αγορά και να βρεθούν τρόποι να συλλέγονται τα αγροτικά υπολείμματα, για παράδειγμα μέσα σε ειδικούς κάδους όπως γίνεται και για την ανακύκλωση των σκουπιδιών.

Πηγή: ecotimes.gr


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment