Ενέργεια 

Μοτοσικλέτα που κινείται αποκλειστικά με αέρα (video)

Posted at 12 Ιανουαρίου 2013 | By : | Categories : Ενέργεια | 0 Comment

motosikleta-aeras-o2-pursuitΜοτοσικλέτα που κινείται αποκλειστικά με αέρα

Μια μηχανή που κινείται αποκλειστικά με αέρα κατασκεύασε ο Αυστραλός Dean Benstead, απόφοιτος της σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου «RMIT» στη Μελβούρνη.

Για την κατασκευή της πρωτοποριακής μοτοσικλέτας «O2 Pursuit» ο φιλόδοξος νεαρός χρησιμοποίησε τον σκελετό μιας μηχανής WR250R, πάνω στον οποίο έστησε μια φιάλη καταδύσεων, η οποία λειτούργησε ως δεξαμενή για την αποθήκευση του αέρα, και μια περιστροφική μηχανή πεπιεσμένου αέρα, βάρους 11 κιλών, για την μετάδοση της κίνησης στον πίσω τροχό.

Μόλις ο αναβάτης πιέσει το γκάζι, αέρας απελευθερώνεται από τη δεξαμενή και διοχετεύεται στη μηχανή, δίνοντας ώθηση στη μοτοσικλέτα για να κινηθεί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η μοτοσικλέτα μπορεί να διανύσει με γεμάτη τη δεξαμενή μέχρι και 100 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό, ενώ φτάνει σε ταχύτητα τα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Επισημαίνεται επίσης ότι σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά οχήματα, που χρειάζονται ώρες για να φορτίσουν, η μοτοσικλέτα γεμίζει με αέρα μέσα σε δυο λεπτά, ενώ δεν λειτουργεί με μπαταρία, η οποία περιέχει βλαβερά στοιχεία για το περιβάλλον.

Τέλος, η μοτοσικλέτα «O2 Pursuit» έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και όπως υποστηρίζει ο σχεδιαστής της: «ο αέρας βγαίνει από την εξάτμιση στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν συμπιέστηκε. Τεχνικά δεν αλλάζει τίποτα».

Πηγή: econews.gr


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment