Ενέργεια 

Απολύτως αυτόνομα ενεργειακά τα νοικοκυριά, το όραμα της Tesla

Posted at 24 Ιουνίου 2016 | By : | Categories : Ενέργεια | 0 Comment

iptameno-aftokinito-100494Απολύτως αυτόνομα ενεργειακά τα νοικοκυριά, το όραμα της Tesla

Εθισμένος πλέον στις τολμηρές ιδέες, ο Elon Musk είναι αποφασισμένος να φέρει επανάσταση στην αγορά ηλεκτρισμού.

Το νέο όραμα του CEO της Tesla Motors είναι να εγκαταστήσει σε σπίτια και επιχειρήσεις εκατοντάδες εκατομμύρια μπαταρίες που θα φορτίζονται από φωτοβολταϊκά πάνελ ούτως ώστε ο πλανήτης να μπορέσει να αποσυνδεθεί από την ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα.

Φανταστείτε μια μέρα που κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο θα ήταν εξοπλισμένο με οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα που θα παρήγαγε ενέργεια μηδενικών ρύπων για την κάλυψη των οικιακών αναγκών, αλλά και για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτό είναι το όραμα του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Motors, Ήλον Μασκ, ο οποίος κατέθεσε μια προσφορά ύψους 2,8 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας φωτοβολταϊκών SolarCity, στης οποία το ΔΣ άλλωστε προεδρεύει.

«Σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την παγκόσμια μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο μεταφορών διαθέτοντας οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά. Το Μάρτιο του 2015 παρουσιάσαμε το Tesla Energy, που επιτρέπει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας με τα συστήματα Powerwall και Powerpack. Είναι η ώρα να συμπληρώσουμε το παζλ. Οι πελάτες της Tesla μπορούν να μετακινούνται με καθαρά αυτοκίνητα και να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες μας για να καταναλώνουν ενέργεια αποδοτικότερα, αλλά ακόμα χρειάζονται πρόσβαση στην πιο βιώσιμη διαθέσιμη πηγή ενέργειας: τον ήλιο» αναφέρει η εταιρεία του Μασκ στην ανακοίνωσή της.

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι τα φωτοβολταϊκά συστήματα της SolarCity θα πωλούνται με την εμπορική επωνυμία της Tesla. Κατόπιν της ανακοίνωσης, η μετοχή της Tesla έπεσε κατά 13% στο χρηματοστήριο, ενώ αυτή της SolarCity εκτοξεύτηκε κατά 19%.

Το Μάρτιο, η Tesla παρουσίασε το πρώτο οικονομικά προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο, το Model 3 με τιμή που στις ΗΠΑ φτάνει τα 35.000 δολάρια και αυτονομία 344 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Πηγές: econews.gr, capital.gr


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment