Ενεργειακό Πιστοποιητικό 

Έκπτωση 30% στα ενεργειακά πιστοποιητικά

Posted at 30 Σεπτεμβρίου 2012 | By : | Categories : Ενεργειακό Πιστοποιητικό | 0 Comment

Έκπτωση 30% στα ενεργειακά πιστοποιητικά

Ελεύθερα θα μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες να διαπραγματεύονται τις αμοιβές για την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών που αν δεν το κάνουν όμως θα αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα. Παράλληλα, υποχρεωτική γίνεται πλέον η επιθεώρηση και των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών είναι απαραίτητη για όλα τα νέα κτίρια και για κάθε μεταβίβαση παλιότερου κτιρίου.

Με τις νέες ρυθμίσεις, καταργούνται οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται τώρα. (π.χ. για ένα σπίτι 100 τ.μ. η κατώτερη τιμή είναι 150 ευρώ).

Οι αμοιβές θα είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης και αυτό εκτιμάται ότι θα φέρει και μειώσεις στο κόστος για τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα τίθενται ανώτατο πλαφόν αμοιβής που φτάνει τα 2 ευρώ ανά τ.μ. για τις κατοικίες και μέχρι 5.000 ευρώ στο σύνολο και στα 2,5 ευρώ και ως 10.000 ευρώ στο σύνολο για τα κτίρια άλλων χρήσεων.

Για την επιθεώρηση της θέρμανσης και του κλιματισμού η αμοιβή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ αν η εγκατεστημένη ισχύς είναι ως 200 kW, έως και 400 ευρώ για ισχύ 400 kW και έως 800 ευρώ για ανώτερη εγκατεστημένη ισχύ. Η αρχική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού επιβάλλεται από την 01.01.2013 και εντός διαστήματος τριών ετών. Η δαπάνη για τη διενέργεια Επιθεώρησης συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού βαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Κυρώσεις – πρόστιμα

Σε περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού ή μη διάθεσής του, καθώς και μη εκπόνησης της ενεργειακής επιθεώρησης συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού, επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ σε βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Ανάλογα πρόστιμα επιβάλλονται και σε περίπτωση παρακώλυσης του ελέγχου από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ).

Με το νέο εν λόγω νομοσχέδιο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η Οδηγία 31/2010/ΕΕ για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων. Μετά τη διαβούλευση θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Έκπτωση 30% στην ελάχιστη νόμιμη αμοιβή για το ενεργειακό πιστοποιητικό από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή

Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής προσφέρει 30% έκπτωση για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού σε σχέση με την ελάχιστη νόμιμη αμοιβή.

Μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος έκδοσης για το δικό σας πιστοποιητικό δωρεάν εδώ.

Επικοινωνήστε στο
210 – 33.00.352


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment