Ενέργεια 

4 μύθοι για την αλλαγή παρόχου ρεύματος. Τι θα σας κοστίσει!

Posted at 11 Φεβρουαρίου 2017 | By : | Categories : Ενέργεια | 0 Comment

παροχοι ρευματος4 μύθοι για την αλλαγή παρόχου ρεύματος

Η αγορά ρεύματος έχει ξυπνήσει, διαφημίσεις παίζουν όλο και συχνότερα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, πολλά όμως ακούγονται γύρω από την διαδικασία αλλαγής Παρόχου.

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Παρακάτω δίνουμε τις απαντήσεις σε κάποιες απορίες, που ακούγονται συχνά, σχετικά με την διαδικασία αλλαγής Παρόχου.

1. Θα μείνω χωρίς ρεύμα

Όχι. Θα εξακολουθήσετε να είστε συνδεδεμένος μέσα από το ίδιο δίκτυο, έτσι δεν θα υπάρξει καμία διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Δεν Θα έχω την ίδια τεχνική υποστήριξη, δεν θα έχω σωστή καταμέτρηση

Η τεχνική υποστήριξη (π.χ. βλάβες) και η καταμέτρηση όλων των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως Παρόχου γίνονται από τον ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής του δικτύου) που είναι διαφορετικός φορέας από την ΔΕΗ.

3. Θα αλλάξει ο τρόπος που προμηθεύομαι ρεύμα

Το μονό που αλλάζει κατά την διαδικασία αλλαγής Παροχου είναι η τιμολόγηση, δηλαδή ο λογαριασμός μας. Το ρεύμα καθώς και το δίκτυο είναι ακριβώς το ίδιο ανεξαρτήτως Παρόχου.

4. Δεν θα πληρώνω Δημοτικά τέλη ή ρυθμιζόμενες χρεώσεις

Τα Δημοτικά τέλη και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις χρεώνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από όλους τους Παρόχους.

Πώς θα αλλάξετε εταιρεία ρεύματος. Τι θα σας κοστίσει.

Ο αριθμός των καταναλωτών που αναζητούν εναλλακτικούς προμηθευτές για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των κτιρίων (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) αυξάνεται, θυμίζοντας την εποχή κατά την οποία η μετάβαση από τον ΟΤΕ σε τρίτους παρόχους θύμιζε έντονα το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη».

Το ίδιο ισχύει και στην αγορά της ενέργειας όπου οι καταναλωτές αναζητούν πιο οικονομκές ή ευέλικτες λύσεις κυρίως για την αντικατάσταση του πετρελαίου θέρμανσης ή την εναλλακτική προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος εκτός ΔΕΗ αλλά πολλές φορές η έλλειψη σωστής πληροφόρησης, τους καθιστά ακόμη πιο διστακτικούς στην αλλαγή παρόχου.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η εξοικονόμηση κόστους είναι αρκετά σημαντική.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπαίνουν αργά και διστακτικά στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας προσφέροντας μια εναλλακτική έναντι του ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Πιο διαδεδομένη είναι η χρήση του φυσικού αερίου, το οποίο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης, ζεστού νερού και μαγειρέματος ενώ στη βιομηχανία χρησιμοποιείται και για συμπαραγωγή. Αν και σε καμία περίπτωση η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, υπάρχουν ωστόσο κάποια tips, τα οποία καλό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για να γλιτώσουν κόπο, χρόνο και εκνευρισμό.

Σύνδεση με φυσικό αέριο

Η σύνδεση με φυσικό αέριο επιτρέπει την κάλυψη αναγκών θέρμανσης (κεντρικής και αυτόνομης), ζεστού νερού και μαγειρέματος (στις βιομηχανίες γίνεται και συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας) και σε αυτήν καταφεύγουν διαμερίσματα, μονοκατοικίες και επιχειρήσεις. Με φυσικό αέριο καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες και τα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομεία κλπ).

Η διαδικασία

Η πρώτη ενέργεια που απαιτείται είναι ο έλεγχος ύπαρξης δικτύου, κάτι που γίνεται τηλεφωνικά στο 1133. Το μόνο που χρειάζεται να αναφέρει ο ενδιαφερόμενος είναι την οδό και την περιοχή. Αν δεν υπάρχει δίκτυο, καλό είναι να ζητήσει ενημέρωση για το εάν έχει προγραμματιστεί η κατασκευή δικτύου στο άμεσο μέλλον.

Αφού πιστοποιήσει ο καταναλωτής ότι υπάρχει δίκτυο, σε περίπτωση που διαμένει σε πολυκατοικία πρέπει να λάβει τη συγκατάθεση του 51% των ιδιοκτητών.

Αν και η επόμενη λογική κίνηση είναι η κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων (συμβόλαιο κλπ) στην επιχείρηση φυσικού αερίου καλό είναι να έχει προηγηθεί συνάντηση με εξουσιοδοτημένο μηχανικό-εγκαταστάτη. Αυτός δίνει χρήσιμες πληροφορίες όπως είναι η εγκατεστημένη ισχύς σε θερμίδες, την οποία πρέπει ο καταναλωτής να ξέρει προτού μεταβεί στην επιχείρηση φυσικού αερίου και συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και αιτήσεις.

Εφόσον εγκριθεί η αίτηση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου στη συνέχεια γίνεται κοστολόγηση του έργου (εσωτερικής και εξωτερικής εγκατάστασης και επιλογή των συσκευών). Ο μηχανικός πρέπει να εξετάσει τις ιδιομορφίες της υφιστάμενης εγκατάστασης και του ακινήτου και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

Ο πελάτης πληρώνει τα τέλη σύνδεσης (246 ευρώ) και την εγγύηση (υπολογίζεται ανάλογα με το λέβητα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ανά 10.000 θερμίδες το κόστος είναι 33 ευρώ), προσκομίζει τα αποδεικτικά πληρωμής και τα δικαιολογητικά και υπογράφει τη σύνδεση. Κατόπιν η ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης) τοποθετεί τον μετρητή.

Ο εγκαταστάτης καταθέτει τη μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης για έγκριση στην ΕΠΑ

Μετά την εγκατάσταση του μετρητή και την έγκριση της μελέτης σας από την ΕΠΑ Αττικής κατασκευάζεται η εσωτερική εγκατάσταση από το μετρητή έως τα σημεία χρήσης και τοποθετούνται οι απαραίτητες συσκευές για τη χρήση του φυσικού αερίου. Ο εγκαταστάτης υποβάλλει στην ΕΠΑ Αττικής τα σχετικά έγγραφα.

Μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής εγκατάστασης η ΕΠΑ Αττικής να πραγματοποιήσει τον τελικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει :

  1. – έλεγχο τήρησης της μελέτης και των προδιαγραφών των χρησιμοποιούμενων υλικών
  2. – έλεγχο αντοχής και στεγανότητας των σωληνώσεων και εξαρτημάτων φυσικού αερίου

Όσον αφορά στο μετρητή, τα βασικά κριτήρια και η σειρά προτεραιότητας της επιλογής της θέσης του μετρητή είναι τα εξής:

  1. Στο εξωτερικό περιβάλλον στο όριο της ρυμοτομικής γραμμής
  2. Σε κοινόχρηστους χώρους στο ισόγειο του κτιρίου
  3. Σε εύκολα επισκέψιμο χώρο, κατάλληλο και αεριζόμενο

Δεν τοποθετείται ποτέ κάτω από το κύριο κλιμακοστάσιο του κτιρίου ή σε χώρους κάτω του πρώτου υπογείου του κτιρίου.

Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται από τις ενδείξεις του μετρητή, όπως στις περιπτώσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, ενώ η πληρωμή γίνεται μετά την κατανάλωσή του.

Εξοικονόμηση: Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται για αυτόνομη οικιακή χρήση είναι πάνω από 60% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα και πάνω από 20% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Σύνδεση με τρίτους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Πλέον με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις εισέρχονται στο χώρο της λιανικής και προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται επικοινωνία με την εταιρεία. Η διαδικασία ωστόσο είναι λίγο πιο απλή καθώς ουσιαστικά απαιτείται:

Αίτηση με τα στοιχεία του προσώπου, φωτοτυπία ταυτότητας και τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς ανεξόφλητα υπόλοιπα. Κατόπιν, η ιδιωτική εταιρεία περνάει τα στοιχεία σε ένα κοινό σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πάροχοι. Η ΔΕΗ στέλνει τον τελικό λογαριασμό αφού έχει προηγηθεί τελική μέτρηση και αφού κάνει συμψηφισμό με την εγγύηση που είχε δώσει ο καταναλωτής (και επιστρέφεται το ανάλογο ποσόν).

Η εγγύηση ή αλλιώς προκαταβολή που πρέπει να πληρώσει ο πελάτης για σύνδεση μέσω τρίτου παρόχου δεν προκαταβάλεται αλλά έρχεται στον πρώτο λογαριασμό. Υπολογίζεται με τον τρόπο που υπολογίζεται και στην ΔΕΗ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για 120 τμ είναι περίπου 120 ευρώ.

Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται ετησίως είναι μέχρι έναν λογαριασμό το χρόνο σε μηνιαίο επίπεδο. Ο λογαριασμός και σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει τα γνωστά τέλη (ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κλπ), δηλαδή οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και εκδίδεται σε μηνιαία βάση.

Χρεώσεις για οικιακό τιμολόγιο

Για τις νυχτερινές ώρες οι χρεώσεις είναι οι ίδιες με τη ΔΕΗ (0,0661 ευρώ την κιλοβατώρα). Για την ημερήσια κατανάλωση η ΔΕΗ χρεώνει 0,946 ευρώ την κιλοβατώρα μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες και αν ξεπεραστεί 0,102,52 συνολικά. Μια ενδεικτική τιμή από τρίτο πάροχο είναι 0,0895 ευρώ ανεξαρτήτως κιλοβατωρών.

Επιστροφή στο δίκτυο της ΔΕΗ

Εάν θέλετε να αλλάξετε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας και να επιστρέψετε στη ΔΕΗ, μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ, ή να καλέσετε στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, στο 11770, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας, προσκομίζοντας τα παρακάτω:

  1. τον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με τον τωρινό σας Προμηθευτή
  2. την ένδειξη του μετρητή σας
  3. την αστυνομική σας ταυτότητα (ή άλλο επίσημο σχετικό έγγραφο)
  4. αποδεικτικό του ΑΦΜ σας (επίδειξη οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου, π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, δήλωση πληροφοριακών στοιχείων ακινήτου από TAXIS)
  5. επιπλέον, για δική σας διασφάλιση είναι πιθανό να χρειαστείτε και αποδεικτικό υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου ή αντίγραφο του συμβολαίου ιδιοκτησίας.

Εφόσον η νέα Σύμβαση Προμήθειας παραμείνει στο ίδιο όνομα φυσικού προσώπου με αυτό που υπάρχει καταχωρημένο στο σύστημα του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), όπως αυτό έχει δηλωθεί από τον τωρινό σας Προμηθευτή τότε, σύμφωνα με τα ισχύοντα από τη ΡΑΕ, δεν απαιτείται ο έλεγχος Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ). Στην περίπτωση που η νέα Σύμβαση θα συναφθεί σε διαφορετικό όνομα, τότε θα απαιτηθεί η προσκόμιση ΥΔΕ εφόσον έχει λήξει η ισχύς της προηγούμενης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ).

Πηγές: xe.gr, insider.gr, dei.gr


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment