Διάφορα Ενέργεια 

100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στον Πατραϊκό!

Posted at 1 Οκτωβρίου 2016 | By : | Categories : Διάφορα,Ενέργεια | 0 Comment

Natural-Gas-Station100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στον Πατραϊκό!

Εάν υπάρχει πετρέλαιο -και πρέπει να κάνω μία εκτίμηση- θα έλεγα ότι υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια βαρέλια στην περιοχή του Πατραϊκού, τόνισε προ ολίγου ο γενικός διευθυντής έρευνας και παραγωγής των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου μιλώντας στο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean.

Όπως είπε ο κ. Γρηγορίου μέχρι το Φεβρουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σεισμικών που έγιναν στην περιοχή και θα ξεκινήσει η ερμηνεία τους που θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2017.

“Θα κάνουμε ότι προβλέπεται από τη σύμβαση και πολλά περισσότερα” τόνισε ο κ. Γρηγορίου ο οποίος αποκάλυψε επιπλέον ότι τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε συζητήσεις με την εταιρεία Calfrac για την επανενεργοποίηση της παραχώρησης στην περιοχή του Θρακικού πελάγους εκεί όπου τα ΕΛΠΕ έχουν μερίδιο 25% και η καναδική εταιρεία 75%.

Παράλληλα τα ΕΛΠΕ αναμένουν τα αποτελέσματα του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων όπου έχουν καταθέσει προσφορές για τα οικόπεδα 1 και 10 αυτόνομα και 2 με διεθνείς εταίρους (operator η Total και partner η Edison).

Τέλος έχει υπογραφεί η σύμβαση για τα 2 οικόπεδα που παραχωρούνται στα ΕΛΠΕ στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τα 3 συνολικά οικόπεδα της Δ. Ελλάδας. Βασικός στόχος του ομίλου είναι να προχωρήσουν κατά το δυνατό πιο γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας που φαίνεται να υπάρχει για την ελληνική αγορά.

Στο ίδιο συνέδριο μίλησε επίσης η Ana Misevic Director of Exploration Projects Dpt της κροατικής εταιρείας INA, η οποία εκτίμησε ότι αναμένεται να υπάρξει νέα ώθηση στην έρευνα στην περιοχή της Αδριατικής και τόνισε ότι προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

Τέλος το υψηλόβαθμο στέλεχος της Romgaz Dan Paul Stefanescu αναφέρθηκε στις προοπτικές που δημιουργούνται για την αξιοποίηση εξοφλημένων κοιτασμάτων στη Ρουμανία αλλά και στις κινήσεις που γίνονται για αύξηση της ζωής των κοιτασμάτων αερίου της χώρας.

Πηγή: michanikos-online.gr


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment