Ενέργεια 

Απάτη με «συσκευές οικονομίας» ρεύματος και βενζίνης

Posted at 14 Μαΐου 2014 | By : | Categories : Ενέργεια | 0 Comment

Απάτη με «συσκευές οικονομίας» ρεύματος και βενζίνης

Μεγάλη απάτη ερευνά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με θύματα χιλιάδες νοικοκυριά και οδηγούς ΙΧ, στους οποίους πουλήθηκαν και εξακολουθούν να διατίθενται έναντι 35 και 38 ευρώ συσκευές οι οποίες δήθεν εξοικονομούν ρεύμα στο σπίτι και βενζίνη στο αυτοκίνητο έως και 75% και 70% αντίστοιχα..

Οι δύο συσκευές που λανσάρουν οι επιτήδειοι στο Διαδίκτυο. Η μία μπαίνει στην υποδοχή του αναπτήρα, η άλλη στην πρίζα του σπιτιού. Τα θύματα πολύ γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ένας μύθος

Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος», η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης εντόπισε εκ νέου, ύστερα από τέσσερα χρόνια, επιτηδείους που διαφημίζουν και διαθέτουν προϊόντα με παραπλανητικούς ισχυρισμούς ως προς τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος κατά 75% και της κατανάλωσης βενζίνης κατά 70%.

Οι συσκευές αυτές για το σπίτι μπαίνουν στην πρίζα και οι δεύτερες για το αυτοκίνητο στον αναπτήρα και χάρη… στην τεχνολογία τους υποτίθεται ότι πετυχαίνουν να ρίξουν τις δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια και βενζίνη.

Οι «θαυματουργές» συσκευές-σύμφωνα με την έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, τα ευρήματα της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του «Έθνους» – πλασάρονται μέσα από το Ίντερνετ και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις που έχουν κάνει οι προμηθευτές τους σε μηχανή αναζήτησης.

Σύμφωνα με μελέτη της ΔΕΗ, αλλά και ανακοίνωση της Αρμόδιας Αρχής για την Προστασία των Καταναλωτών των ΗΠΑ, οι συσκευές αυτές δεν πετυχαίνουν καμία εξοικονόμηση. Μάλιστα, στην περίπτωση των αυτοκινήτων μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την καταστροφή τους.

Οι δήθεν «θαυματουργές» συσκευές πλασάρονται μέσα από το Ιντερνετ και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις που έχουν κάνει οι προμηθευτές σε μηχανές αναζήτησης. Και αν και το 2010-2011 όταν πρωτοεμφανίστηκαν τιμωρήθηκαν συνολικά 17 εταιρείες με πρόστιμα ύψους 101.000 ευρώ και το 2013 ακόμη μια επιχείρηση με πρόστιμο 260.000 ευρώ, όπως φαίνεται οι επιχειρηματίες που βρίσκονται από πίσω δεν φαίνονται να πτοούνται και τα επαναπροωθούν στην αγορά.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος», η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει παρέμβει ακόμη και στη Google Greece ζητώντας να παύσει την προβολή των εταιρειών, προειδοποιώντας την παράλληλα με κυρώσεις, καθώς βάσει της νομοθεσίας θεωρείται συνυπεύθυνη για τις παραπλανητικές διαφημίσεις των προϊόντων.

Πηγές: ethnos.grcrashonline.gr


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
τηλ: 210 – 33.00.352 – info@climaline.gr


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

τηλ: 6972-666.502 - info@climaline.gr

Leave a Comment